Press "Enter" to skip to content

Jouw blauwe ogen

“Ja, Hallo, ik wil mijn dochter kijken, want dat is nu al plaats voor tien dagen een conjunctivitis.” “Aaahja…”, ik draai me om Joelle-Maria, het schijnt bij mij van helder blauw – en volledig gezond ogen, “maar op het Moment is alles goed?” “Ja-Ja”, de moeder van een fles van de favoriete bedrijf van alle moeders W*el*eda, onder de neus houdt mij. “Ik heb haar in de ogen, elke dag weer.” “Euphrasia…”, lees ik. “D3. OK, dan is zelfs een duizendste van een werkzame stof in zit. Ogentroost is een goede Plant. Heb al geplant de ouden.” “Je ziet wat heeft gebracht.” “Wat was het conjunctivitis?” “Dat was echt dik en rood, en purulent, beide ogen, vet gelijmd, ik heb het schoongemaakt met water en na een paar dagen heeft mij de apotheker verkocht.” “En toen was het beter.” “Precies.” “En wat kan ik nu doen?”, Ik vraag onschuldig. “Aan de ene kant krijg ik een recept voor,” zei ze zwenkt de B*el*eda libel, “op de andere, de Kleuterschool wil een certificaat dat u kunt blijven in de Kleuterschool.” Ik knik. “Ik begrijp het. Het Probleem is dat we daarna mogen schrijf de recepten, en zeker niet voor medicijnen die alleen twijfelachtig effect.” Het toont op Joelle-Mary: “Heeft gewerkt.” “Zeggen Ze. Immers, het reinigen van de ogen op een regelmatige basis. De meeste van de bindende ontsteking van de huid wordt veroorzaakt door een Virus, het is niet nodig te behandelen. Ook niet met de ogen comfort in een duizend-voudige verdunning.” “Maar vet purulent zoals het was, de apotheker zei dat het was bepaald baktarial.” “Als het bacteriële, dan zou het niet zijn geworden zonder antibiotica bevattende oogdruppels beter.” “Aha. En de Kleuterschool?” “Virale conjunctivitis is meer besmettelijk dan een koude. U kan al in de Kleuterschool.” (zelfs als de docenten vaak zien dat het ook anders) “In het geval van een bacteriële u wacht een dag of twee na de behandeling.” “Wij hebben dan ook, zo lang als ik alleen gereinigd, dan is nu terug in de Kindi en de leerkrachten hebben stuurde ze weer thuis, ik moet er komen,” ze zwaaide de fles, “in de apotheek, dan mag ze terug in de kinderkamer. Maar alleen met een certificering.”

Ik schrijf geen toch. Dan heb ik te schrijven op een bepaald punt, alle kleuterschool kinderen na de verkoudheid, “gezond”, veel plezier. Just for the record: de meeste van De conjunctiva virale of mechanisch (“trein ontsteking”) oorsprong en de noodzaak behalve Schoon, geen specifieke behandeling en zijn niet besmettelijk als de virale griep (met uitzondering van adenoviruses, ander onderwerp). De beste aanpak: thuis blijven, en schoon het is, als het niet beter na twee dagen, in plaats van een bacteriële conjunctivitis datum, een arts, een topische antibiotica voor het oog voorschrijven. De werkelijkheid vaak: Als boven, waar alles is in een puinhoop, of: het kind moet snel, snel weer functioneert, krijgt al vanaf de eerste dag (van de druk van de leerkrachten) antibiotische oogdruppels, “omdat dat de manier is”. Omdat 80% zal worden behandeld onnodig.

Be First to Comment

Geef een reactie