Press "Enter" to skip to content

Wanneer kinderen horen niets

“Ja, nee, dit Ohruntersuchung ik wil niet.” De moeder schudt met het hoofd.

Ik maak mijn pensioen controles in de vrouwenkliniek in de naburige stad consultant, genaamd U2 – de eerste stap in de Preventie na de bevalling, nog steeds in het ziekenhuis. Slechts Verwijten was, een slanke Jongen met ontzettend veel haar op het hoofd, ik had geript met de moeder een paar grappen. (“Het is jammer dat het allemaal nog” – “dokter, u hoeft mij niet bang maken.” “Nee, nee, je hoeft niet eens in de gaten, omdat de groei van het weer. Maar dat is geen garantie voor een volledig hoofd van haar tot in de ouderdom.”, enz.)

De kinderen van de verpleegster had me zugeraunt voordat de moeder weigert de TEOAE, een hearing screening in de eerste dagen van het leven, dat zeer zegen erkent het rijk van aangeboren gehoorverlies. Vroege detectie middelen begin van de behandeling. Eerder een dienst van de ziekenhuizen (vaak met sponsoring trots door de Lions Club), ondertussen, het Fonds van de prestaties en de wettelijke screening procedures, zoals screening voor metabole en Hüftschall een maand. Tenzij de ouders weigeren.

“Je weet niets van de lange-termijn bijwerkingen”, zegt de moeder. “Maar, … er is geen,’ zeg ik iets te luchthartig. Ze kijkt me aan met een blik die zegt, wat kan ik zeggen als arts ook. “Het zou kunnen leiden tot gehoorbeschadiging.” “Wie zegt dat?”, Ik heb een vraag. “Elke… dus mijn verloskundige bij de zwangerschap zorg.” Nu is het aan mij de wenkbrauwen. “Nou, ik ben bang, omdat de verloskundige is niet goed geïnformeerd.” De Zoemer schalde in mijn hoofd. Fout van mijn kant, duidelijk. Nooit kritiek op een Duz-vriendin.

“Oh, nou,” de barmhartige oog voor de dokter, “alleen maar omdat er geen studies … immers, er is een geluid in het oor.” “Ja, maar een zeer klein. Want op het Moment, als we praten meer en harder geluid aan het oor van uw baby.” Ze verlaagt haar stem: “Maar dan hoef ik het niet te provoceren.” “Wat is provoceren?”, Ik heb een vraag. “De Slechthorenden.” “Ik denk dat een geluidsniveau van minder dan 35 decibel, zult u niet doof.” Het weegt het hoofd heen en weer: “je kunt niet weten.”

“Vroeg Detecteren, maar kan erg goed is voor uw kind, dan kunt u de behandeling van het begin en mogelijk begin fit hoortoestellen,” zeg ik een beetje lame. “Nou, weet je, een moeder zich niet realiseert dat, als een kind hoort echt in het verleden Ja.” “Het is waar, u heeft gelijk, eerder de kinderen werden vaak pas in het tweede jaar van het leven is opvallend als de taal ontwikkeld.” “Genoeg.” Het is niet genoeg.

Tot slot, uw laatste poging om een argument: “Naast… hoe vaak moet dat gebeuren? Iemand verdiend toch weer, een Gouden neus voor de Quasi-erkenning van een zeldzame ziekte.” “Wow,” zeg ik, “tegen het Argument heb ik naar voren gebracht, natuurlijk. Immers, deze mensen zorgen ervoor dat er per jaar in dit ziekenhuis met drie of vier kinderen aan het vissen is, kunt u de levering in een vroeg stadium.” We hebben ongeveer negen honderd duizend geboorten. “Opgevist uit … zoals ze zeggen,” je ruiken, “alsof de trofeeën zou worden.”

Er kwam voor mij de tong (zeldzaam), ook op de aanbevolen metabole screening, je moest later overgehaald discreet door de verpleegkundige en de gynaecoloog””. Want het was een vroege Trauma van het kind, zei ze.

Be First to Comment

Geef een reactie