Press "Enter" to skip to content

Wonderen van de retoriek

Hier hebben we een vier-jaar-oude jongen met Balanitis – een ontsteking van de Penis, het is rood, het is dik, Ja, dat doet pijn.

Ik: “het waren maar gisteren er al.” Vader: “Is het niet beter.” Ik: “Hoe vaak heb je gedaan de aanbevolen enveloppen nu?” = Rivanol, alcohol, desinfecteren, koeling, en meer kan je eigenlijk niet doen. Vader: “Nou, twee of drie keer. Is het niet beter.” Ik: “het wonder ergens anders plaatsvinden.” Ik toon vage richting van de venster – in aanvulling op de praktijk van de Katholieke Kerk. De vader maakt een onaangename beweging. “Zie je weer. Je moet iets doen.” De vier-jaar-oude intussen op de onderzoekstafel, de kreten, omdat ik in de kamer – de moeder, Ja, ook in de aanwezigheid, houdt hem. Ik: “Dan zult u trek de korte broek naar beneden.” Moeder: “hij is niet de macht was gisteren al moeilijk. Hij wil niet.” Ik: “je hebt het al.” Ik wacht, kijk, de moeder van rum fitzelt op de tailleband, de Jongen trekt de broek van elke centimeter van je wint. Dus een paar Keer. Ik: “om uit te gaan, ik dan, nog een kind, kunt u blijven werken.” En de spreekkamer te verlaten.

Tien minuten later kom ik terug, de Situatie is zoals hierboven, de broek is aan de bovenkant, moer trekt, de zoon trekt, de vader zit en zegt niets. Ik: “Aangezien je niet veel verder.” Moeder: “wil niet stoppen.” Ik: “Maar nu, als je thuis waren, hij moet naar bed, dan de broek moet ook, of? U bent de baas, toch?” Vader: “wil niet stoppen.” Ik: “Dan moet je een beetje meer nadruk op, een beetje zacht geweld.” De moeder trekt een beetje sterker dan voorheen, de Jongen maakt het voor de geringe stijging van de Newton-meter. Ik: “Dus, moet ik dit nu doen?” Vader: “Als je wilt.” Ik: “Ja, moet ik niet? Of waarom je er? Dan is waarschijnlijk kan ik nu pas een beetje meer kracht.” De vader staat. “Don’ t hit my kind!” W…? t…? F…? Ik: “Die wat zei die?” Vader: “ik alleen maar goed: je zal niet winnen van mijn kind!” Ik schud mijn hoofd. Plaats me op de commode en trekt de broek van velours broek met een trein naar beneden voordat de Jongen iets kan zeggen. Hij kijkt beledigd zijn moeder. Moeder: “De dokter komen om naar te kijken. Is bijna voorbij.” Ik zie dat het is verdwenen, de Penis lijkt precies alsof het gisteren was – niet echt erg gezwollen , trek ik de broek weer omhoog. Ik: “Zoals ik al zei. Dan kunt u dit doen, de behandeling duurt een beetje.” Vader: “Aha. En de oorlogen nu?” Ik: “Ja. Het Moeilijkste deel was de broek, of? En nu we het gedaan hebben…”, kijk ik naar de vader in de ogen, “…zonder dat het waait.” Ga naar de deur, knipoog naar de jongen die kort en steek mijn Hand in groet. “Is. Mooie meer drie keer per dag, de enveloppen, dan in een paar dagen.”

Twee minuten later, de familie mist de registratie. De ouders vermaken zich gematigd. De vader heft het hoofd en zegt: mijn verpleegkundige met een beweging van het hoofd in de richting waarin ik verdwenen: “wat een lul, je baas!”

Be First to Comment

Geef een reactie