Press "Enter" to skip to content

de mazelen, herr dokter

vader, zeer enthousiast, zeer bleek in het aangezicht: “dokter, hebt u om te kijken … ik denk dat justin heeft de mazelen.” Ik: “hoe was dat ook alweer, ze wilde niet te vaccineren, zijn jullie?” vader: “ja? nu al? maar het maakt niet uit nu, denk ik, van de mazelen, ma-ha-vezels, begrijpt u?” immers, vader was zo slim en links justin in de voorkant van de deur. de gebruikelijke procedure duurt de cursus: de patiënt record door moni (arts-assistent niet.1), door de chick en site-bezoek van de dokter. en echt, lieve Jongen, kind komt in de infectie kamer. geen contact met niemand. Ik pak van luisteren sectie en oren Gezer. met de woorden, “Hoera, eindelijk terug mazelen zien, stom is voor het kind, is zeer geschikt voor training,” ik pak het kuiken die wil gewoon verlaat de kamer en draai deze in de richting van de patiënt.

voor mij, justin op zit, grijnzend, fit, zeer goed, een leuke vent, ik hou van hem, zelfs als zijn leraar geloofde in hem reeds advertenties. vroeger heette de ontwaakte. hij is vier. en het is zeker niet de mazelen. Ik zie de deur. we hebben het over de twee fasen van de cursus: de eerste is ziek, echt koud, koorts, snot, en dergelijke, en conjunctivitis, dan is de werkelijke mazelen met een typische huiduitslag. justin is om gezond te zijn. “nu hatter, maar de mazelen,” zei Justin ‘ s vader. “show time”, zeg ik. hij wijst op twee plaatsen op het oor, één rechts op de bar en op de rug. Ik neem mijn tijd. geen catarrhal infectie, geen koplik vlekken, geen koorts. “hij heeft contact gehad?” “domme mazelen partij,” zegt de vader. Ik vergaf het gezicht. justin werd uitgenodigd een week geleden voor het vieren van een verjaardag, wanneer de verjaardag kind met mazelen geïncubeerd, vertelt mij de vader. het kind kreeg een paar dagen later, de mazelen. alle van de niet-gevaccineerde. en alle ouders, niet echt krokant. “zo mazelen niet – … kunnen we noemen hem nu, mogelijk, u kunt het voorkomen van de uitbraak,” stel ik voor. “” wat, neen?” “nee. de da … “, ik wijs de punten op het oor en aan de zijkant, “… zijn muggenbeten.” prompt justin krassen. “en op de achterkant…” ik druk op de plek, je weet het snel weer rood, “…zonnebrand.” “echt?” de vader kan het niet geloven. Ik zal niet laten gaan. “en hoe zit het met de vaccinatie? de kans is er wel degelijk.” de vader heeft nu voor zijn natuurlijke kleur terug. “nou, herr dokter, ik zie het zo: als hij nu is mazelen, dan hoeven we niet te vaccineren. en als hij niet naar u, omdat ik nu geen mazelen… dan hoeven we niet te vaccineren. is veranderd Ja aan alles vooraf.”

behalve uw bleke gezicht bleek, zoals je hier kwam door de deur …

Be First to Comment

Geef een reactie