Press "Enter" to skip to content

kinderen van de arts, en de nazorg

van tijd tot tijd maken we ook de eerste stap in preventie, u2 consultant in de plaatselijke kraamkliniek. de procedure is altijd hetzelfde gesprek met de ouders, de behandeling van het kind, in de buurt van de toekomst te bespreken.

Ik: “zo, dan ga je in de ochtend om naar huis te gaan? heb je een verloskundige als een zorg?” mama: “nee.”, Ik: “ah, ok… je hoeft niet? dit werkt zo goed? is het eerste kind. u weet dat u een vordering aan een verloskundige?” moeder: “Ja, ik weet het. Ik hoef niet te werken.” Ik: “ok, ok. Ik zou alleen maar aanraden. vaak is het dan de kraamkliniek aan de woning, niet wikkel een verpleegkundige, meer heinde en ver, en dan de eerste vragen, zoals wat er nu met het geven van borstvoeding, navel.” moeder: “omdat ik na een week naar de kinderarts, toch?” ik: “… uh… nee?”. dit gebeurt op een regelmatige basis. kan goed zijn dat de mensen willen niemand thuis om te controleren, of op de vingers kijken. maar de follow-up zorg door de verloskundige is één van de belangrijkste maatregelen – met name in de gevoelige periode van het kraambed, en de onzekerheid. de man heeft meestal eh geen idee, of zelf, en wat voor een moeder is geboren als zodanig? vooral de moeders die hebben helaas deelgenomen aan een voorbereiding van lessen. omdat het kan al alles. goed. maar de verzorging achteraf? het is soms beangstigend hoe veel ouders zetten om na een twee weken met de baby in de kinderarts office en zonder verloskundige zorg. kind half verhongerd, nog nooit buiten, nagels, terug naar de hand, de navel van de rest verpekt, maar met vijf lagen kleding, een warme kruik in het bed en de andere met poeder op de kont.

dit advies echt mijn baan?

Be First to Comment

Geef een reactie