Press "Enter" to skip to content

vorkälte winter gedachten

als de dag een beetje langer, de kinderen en de ouders slechts zachtjes op mijn stethoscoop over het geluid, ik ga me weer kracht u meer te luisteren nauwkeurig. het gevaar is dat je mist het kritisch zieke kind, dat in deze nacht, denk niet dat ik vergeet het in de toekomst, matrijzen, beroven me van mijn slaap. als de dagen in het voorjaar, zweven door de praktijk, als de witte ruis in de herhalingen van dezelfde klachten, hoesten-catarre-heesheid-diarree-en-spit alle aandacht waterpas, ik hoop dat mijn medische instinct dat trekt mij op het juiste moment aan de oppervlakte, zodat ik kan zien. maar het is de bleke drie-jaar-oude meisje in de ochtend de tijd of de zwartharige veertien jaar oud, die lag met een kater na de lunch, op mijn onderzoek? het is niet over het hoofd gezien, leukemie, of meningitis, die komt vanavond, andere dan door mijn praktijk kan, onder gunstige omstandigheden in het nabijgelegen kliniek omdat de ouders hebben de geruststellende woorden van een arts, en hoort u dat? er is dus veel geluk of dat van iemand anders is, maar de meeste van de tijd dat alles goed gaat? een arts had ooit een patiënt die hij net heeft gezien en gevoeld in de volgende minuten al veel meer ernstige medische aandoeningen, zoals eerder voorspeld. vorkälte gedachten van de winter. elke dag, elk uur, elke patiënt moet in gedachten houden dat alles kan gebeuren. dat al het goede en al het slechte. alleen deze kennis maakt je nederig zijn voor de ziekten, voor de val van virussen en bacteriën, voordat de beproevingen van het immuunsysteem en kankerverwekkende stoffen. wees voorzichtig en laat je niet in slaap gesust door de veel van de klachten die beschikbaar zijn voor alle, maar slechts op een paar echt gevaarlijk te worden betrokken. luister naar je darmen en je ervaring, denk aan je vingers en je oor. ook na jaren van slimme, veilige, weer. alleen dan kan je overleven als een arts.

Be First to Comment

Geef een reactie