Press "Enter" to skip to content

Emergency service vink 2*

De andere dag in de noodhulp, als tegen 21.30 uur.

Vader: “We zijn hier omdat van de Hinnerk-Miro had een teek.” Ik: “dat is goed. En nu hij niet langer heeft u?” Vader: “nee, dat hebben we.” Ik: “is De grote van hen. En wat kan ik voor u doen?” Vader: “Nou, kijk naar de tijden.” Ik: “De Truc?” Vader: “Omdat, waar ze heeft gebeten, Ja.” Ik: “tick-steken … Oh, maakt niet uit, laten we het hebben.” We onderzoeken de volledige toewijding van een kleine vlek boven het distale uiteinde van de rechter Sleutelbeen, vulgo rechter schouder. Dus, ik zie niets. Ik: “omdat?” Ik wijs een vage roodheid. Vader: “Nah. Dit is een mosquito bite. Daar…” wijst Hij naar een discrete veranderingen in de huid textuur en kleur. Ik: “Ziet er goed uit. Prima. Om te onthouden en te wachten.” Vader: “Wat?” Ik: “Obs rood.” Vader: “dat Is het.” Ik: “Dus, meer rood. Echt rood. En groter.” Ik ben een strenge beweging met de duim en de vingers van beide handen, env toon, en inclusief een virtuele ronde structuur. “Dit is het begin van een Muur.” Ik geef in een korte lezing over de zegeningen van een Borrelia-bacterie vroeg in de infectie. Vader: “Come again?” Ik: “Ja. Maar het kan een tijdje duren. Soms drie tot vier weken.” Vader: “Dan zou je niet moeten komen vandaag.” Ik: “nee, jij niet. Ook in deze tijd.” Hinnerk-Miro heeft nu legde het hoofd op de handen en dommelde af. “Maar ik ben hier.” Vader: “En waarom is het altijd Na een tekenbeet, onmiddellijk medische hulp te zoeken.” Ik: “Is dat het? Door de manier, tick-steken … Oh, wat dan ook.” Vader: “Ja, ik heb de hele middag te zoeken op het Internet, wat je nu kan doen. Sommigen zeggen dat dat zo is, anderen zeggen. Aan het eind van het oordeel, om een arts te raadplegen overhand.” Ik: “En als zij niet hadden verwijderd de teek weer?” Vader: “de Speeltuin, als we kijken door alles heen. Dus in de middag.”

*Regelmatige lezers kunnen herinneren.

(c) foto van Flickr/Ragnhild Brosvik

Be First to Comment

Geef een reactie