Press "Enter" to skip to content

Kuikens 4.0

Sinds het afgelopen najaar hebben we een nieuwe leerling, altijd een bron van vreugde en inzicht in de jeugd van vandaag ™. De andere dag heb ik geoefend met uw bloeddruk. Kuiken: “Heeft mij getoond Moni.” Ik: “Nou, dan maak je veranderen.” Ze rent weg en brengt de volledig automatische high-tech vier-meetapparaat. Ik: “nee, nee, dat komt later. Meten keer met de Hand.” Kuikens (en het vraagteken): “Op je Arm?” Ik: “Ja. Duidelijk. Maar uit de Hand. Dus met de hand-held apparaat.” Kuiken: “Maar op je Arm?” Ik: “Ja. De manchetten zijn er ook in de kast.” Kuiken: “ik weet het, ik Kan, heeft mij geleerd, mijn broer, is in de ASBlern.” En arts-assistenten die dit vanaf het begin. Het uitgangspunt bij alle: horloge, Instructie, doe-het-zelf, doe het Alleen. Ze rent weg en komt terug met de hand manchet. We verhuizen naar onze slachtoffer – een veertien jaar oude slanke man van de sport onderzoek, zeker goed voor de circulatie van waarden, en geef hem in onze intenties. De toestemming.

De chick legt op de manchet op de juiste manier, de binnenkant van de elleboog, plaatste de markering “slagader” is correct en begint te pompen. Pffft, het lucht ontsnapt. Weer pompen. Pffft, het lucht ontsnapt. Laat ik eerst zeggen niets. Ik weet het, ik kan het. U ontdekt het wiel om de klep te Sluiten, en draait. Als eerste, rond. Pffft, het lucht ontsnapt. Dus de andere manier rond. Succes. De naald stijgt 120, 130, 140… 180, 200. Ze heeft een genade. Dan kijkt zij naar de Arm, de manchet, de manometer. Kuiken: “Oh, ik denk dat ik een stethoscoop.” Ik knik, en rijk in haar de mijne. Details later, denk ik bij mezelf.

U kunt beluisteren. Om de macht van de wiel, de lucht stroomt, de pointer ook. Binnen een fractie van een seconde tot 40 mmHg. Dit is niet gemakkelijk, ik weet het. Het pompen weer. Kunnen ze weer. Het pompen weer, ze vertrekt weer. Op het einde krijgen we een waarde van 120/80 – dat is wat ik dacht , de Details komen later.

Kuiken: “Goed. De oorlogen,” hij zei dit om de veertien jaar oud. Ik: “is er iets Mis?” Kuiken: “Opruimen!” Rechts. Ik predik elke dag. Opruimen. Wanneer een werk wordt gedaan. Ik: “Al heel goed! Wat? Wat is het altijd noodzakelijk voor de bloeddruk?” Kuiken: “Ah! Pulse!” Ik knik.

Ze is wanhopig op zoek naar een klok, de veertien-jaar-oude kan helpen. Ze is op zoek naar de pols, twee vingers, erg goed, de innerlijke kant van de radiale zijde, zeer goed. Prima. Ze kijkt op de klok, ze tast voor een impuls, ze kijkt op de klok. Ziet er op de klok. Ik: “Zal ik u inlichten over de tijd?” Kuiken: “Auja.” Het is een digitale klok met cijfers in plaats van wijzers. Ik: “OK, hoe zou je dat doen?” Kuiken: “Vijftien Seconden.” We doen het. Ik zeg “Start!”, je telt de polsslag en het tellen van de pols, zeg ik: “Stop!” ze aarzelt en zegt: “Zeventien!” Ik: “Goed. En nu?” Kuiken: “Um. Nu per Minuut.” Ik: “Dus? Hoe is dat?” Kuikens… aarzelt … (zorgvuldig): “… vier?” Ik: “Goed! En hoeveel is het?” Kuikens…: “…” Kuikens? Ik: “Kun je verwachten dat die er zijn, zal ik u vragen later, ok?” Ze knikt. Ik: “Geweldig, tot dan. Dank U Zeer Veel. Nu u de praktijk met jonge mensen, ok?”

Ik wijden aan de jonge man, ik doe mijn onderzoek, om afscheid te nemen van hem en ga terug naar de teken-in, om mijn bevindingen. Ze komt naar me stralend. “Zestig-zeven!”

Be First to Comment

Geef een reactie