Press "Enter" to skip to content

Hoe een kind zichzelf genezen.

Het spreekt voor enige tijd in de Achtergrond van de praktijk die zich onderscheidt van de andere bekende geluiden: Lachen kinderen, moeders schreeuwen, deuren rammelen Impftabletts, de benoeming, de wetgevende en medische assistenten om naar binnen te gaan, de telefoon die rinkelt. Hij is luid, de kleine man, van de deur naar de registratie, de korte-verlagen van het volume op de weg naar de wachtkamer, dan weer luider, totdat de fMFA zet hem snel in de examenruimte. “Plotselinge buikpijn” op de geautomatiseerde planner.

Als ik in de kamer komen, is mij een somber beeld: bijna drie jaar op de Arm van zijn enorme Papa ‘ s, de twee voeten lang, de kleine moeder omgeven de twee. Het Jongetje geklemd beide handen huilende in de stap, hoge rood hoofd, heel triest, heel triest, de wangen van tranen glanzend.

De vader vertelde me iets van plotselinge buikpijn, omdat je kwam van de wandeling naar huis, volstrekt onduidelijk waarom de Kleine een jankte, en houden de buik. De hele tijd, zonder een pauze. Zorgen over Appendicitis en andere Gemeenschappelijke. De ontlasting, Ja, normaal, regelmatig, en nee, het Loo nog steeds is hij niet alleen. Braken, nee, en geen koorts. De Jongen snikken en krijgt een andere lucht, om te huilen, spijt in de kraag van het shirt van de vader.

“Dan zal ik zien,” zeg ik, wijzend naar de zon. De vader legt de jongen in een zorgvuldige, stijve Boord, uit bezorgdheid dat een verandering in de situatie gestrekte benen, handen geklemd tussen – kon het alleen maar erger. Maar hij laat het gaan door. Zijn ogen staren me verdacht veel op wat ik nu doe, dan hoopvol, hij kent mij als zijn arts. Ik ga zitten naast hem en mompelen elke stimuleren en tegelijkertijd rustgevende formules. Ik buig me gemakkelijk aan zijn benen – buik examens met verkrampte benen gestrekt zijn vrijwel onmogelijk – en opzij te schuiven iets zijn gloeiende handen.

Hij draagt nog steeds een luier, in een donker blauwe Jogging broek met “Cars” – motief. Fluisterde ik pick-up van zijn Trui, zet een Hand op zijn buik, wat is gespannen, “acute”, masseren, betasten door de dikke darm onder leiding van de bubble gebied, zijn blik is rustig, met een piepende zucht, om me in het te Onderzoeken. Ik wil gewoon de luier open, voor mij, de Geslachtsorganen, het horloge Maken, als ik voel dat het plastic stof is dikker, voller, en langzaam wordt het warmer. Ik wacht, ik kijk in zijn gezicht, zijn ogen groot, zijn gezicht is glad, de Rotgeweinte weg geven steeds meer tot een normaal Roze is.

De jonge man begint te lachen. De luier vult tot de rand, kunt u niet in het bezit van de bedragen van de urine, de Papieren back-krijgt een juiste bedrag. “Alles goed?”, Ik heb een vraag. Hij knikt. “Hoe nu?” de vader vraagt, terwijl de moeder met het afvegen van haar zoon met de Mouw van het gezicht. “Allemaal goed,” zeg ik, wijzend op de vrolijke jongen. “Een wonder,” zei de vader. Ik knik.

Be First to Comment

Geef een reactie